любими герои

Начало | любими герои | Какво обичат да похапват любимите ви анимационни герои?

Какво обичат да похапват любимите ви анимационни герои?

Аз детето | 2020-06-23

Какво обичат да похапват любимите ви анимационни герои?

Любимите анимационни герои от малкия екран имат натоварено ежедневие – винаги са замесени в някое ново и интересно приключение, спасяват света или пък правят бели. Всичко това изисква те да се зареждат с много сила и енергия. Затова те се нуждаят от вкусна храна, която често ги виждате да похапват. Вижте кои са любимите храни на едни от най-известните анимационни герои, обичани от малки и големи:

1. Джери от „Том и Джери“

Малкото сладко мишле Джери е във вечна надпревара с домашния котарак Том. Джери често си служи с хитрост и успява да се измъкне от капаните на Том. Всички любители на детското филмче обаче знаят, че Джери си има една слабост – бучките вкусно сирене. Да, това е любимата храна на мишлето. А вие обичате ли да похапвате сирене? То е много полезно и богато на протеин и калций, който помага за здравината и развитието на костите.

2. Пух от „Мечо Пух“

Сигурни сме, че знаете какво най-много обича да похапва Мечо Пух. Ако сте отговорили вкусен мед, то сте познали верния отговор. Той грижливо събира меда във малки глинени делвички. А както гласи една негова прословута фраза: „Колкото повече, толкова повече“. Медът също е полезна храна, богата на много витамини и вещества, които ни помагат да сме здрави. Освен това, вкусът му е изключително сладък.

3. Попай от „Попай моряка“

Попай е изключително силен, а силата и големите си мускули дължи на любимата си храна. Знаете ли коя е тя? Точно така, спанак. Без него морякът не може да надвие вечния си противник – Блуто и да спаси любимата си Олив. Спанакът е богат на желязо и други полезни вещества, от които човешкото тяло има нужда, за да функционира правилно. Може да го хапвате както в салати, така и приготвен под формата на други апетитни ястия.

4. Костенурките Нинджа

Костенурките нинджа са едни от най-харесваните екшън герои, които неведнъж са спасявали града от злодеи. Леонардо, Донатело, Микеланджело и Рафаело винаги са заети с приключения и опасни мисии. За да имат сила, те обичат да похапват традиционна италианска пица. Ако и на вас ви се хапва нещо вкусно, може да поръчате пица от foodpanda.

5. Хоумър от „Семейство Симпсън“

Хоумър е бащата от популярната анимация „Семейство Симпсън“. Неговото сладко изкушение, което много често ще видите да си похапва, това са поничките с глазура. Поничките определено не са много полезна храна, тъй като съдържат много голямо количество захар. Затова такива храни е добре да се консумират в ограничени количества.

6. Котаракът Гарфийлд

Гарфийлд е един доста лаком домашен котарак, който обожава да си похапва. Най-любимият му специалитет е лазанята. Лазанята е типично италианско ястие, което се приготвя от специални кори, кайма, доматен сос и вкусно сирене. Оранжевият котарак не отказва да си похапва пица, а също и пуканки.

7. Бъгс Бъни

По всяка вероятност Бъгс Бъни е един от най-известните зайци на света. Знаете ли, че именно от тази анимация тръгва слухът, че зайците ядат предимно моркови. Да, в епизодите на детското филмче той толкова често гризе морков, че образът му се запечатва дълбоко в съзнанието на хората. Оказва се, че зайците все пак ядат моркови, но далеч не толкова често.

Това са храните, които изкушават едни от най-известните анимационни герои за всички времена. А вие какво обичате да си похапвате най-много?



Коментари
1 коментар

Аксу Белберова, 9 г.,

Публикувано на 07.12.2020

СУПЕР

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град