новини детски

Начало | новини детски | Музейко и „Софийска вода“ разкриват важността на водата за най-малките онлайн

Музейко и „Софийска вода“ разкриват важността на водата за най-малките онлайн

Аз детето | 2021-03-22

Музейко и „Софийска вода“ разкриват важността на водата за най-малките онлайн

На влялата се в язовир „Искър“ вода са ѝ необходими поне 2-3 години, за да премине от язовира и да продължи към пречиствателните станции за питейна вода, преди да стигне до чешмите на софиянци. Този и още много други интересни факти и иновативни решения за опазване на водата ще бъдат разкрити на научна дискусия, която „Софийска вода“, част от Веолия, съвместно с Центъра по компетентност „Clean&Circle“ организират.

Още такива интересни и любопитни факти, както и тайни за значението на водата и кръговрата на живителната течност организира „Софийска вода“ за най-малките столичани по случай 22 март – Световния ден на водата. В Детския научен център на „Музейко“ ще се разкрият тайните на кръговрата на водата, съобщиха от „Софийска вода“. Концесионерът участва в няколко образователни инициативи, а мотото  на тазгодишния Световен ден на водата, под егидата на ООН, е „Ценим водата“. Дискусията на тема „Пет научни решения за водата“ ще се проведе онлайн, на 23 март 2021 г. от 15 ч., и ще бъде отворена за всички.

На самия празник – 22 март, от 17.30 ч., младите изследователи ще могат на живо, от Facebook страницата на детския научен център „Музейко“, да научат за пътя на водата, както и интересни факти за нея – като например как се е появила на земята, колко вода е нужна на хората, колко течност могат да изпият камилите наведнъж и други.

Photo by Oleg Magni from Pexels



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град