афиш

Начало | афиш | Научен спектакъл-пърформанс тръгва на турне, за да ни покаже„Дългият път към звездите“

Научен спектакъл-пърформанс тръгва на турне, за да ни покаже„Дългият път към звездите“

Аз детето | 2020-10-16

Научен спектакъл-пърформанс тръгва на турне, за да ни покаже„Дългият път към звездите“

Теориите за произхода на Слънчевата система, за Земята, Космоса и всичко останало, можете да научите не в класните стаи или университетските скамейки, а от научния спектакъл-пърформанс „Дългият път към звездите“. Тази звездна комедия разказва по интерактивен, забавен и хумористичен начин факти от науката за Космоса и поставя важни въпроси за бъдещето на човечеството. Спектакълът се играе с голям успех вече трети сезон. Тази есен той ще направи турне из страната.

Първият спектакъл ще се играе в Стара Загора (16 октомври). След това ще бъде представен в Бургас (17 октомври), София (24 октомври), Варна (30 октомври), Велико Търново (6 ноември) и Русе (7 ноември).

За първи път тази година екипът на спектакъла има покана за участие във фестивала Teatro della Meraviglia 2021, който ще се състои в Тренто, Италия в началото на март 2021 г.

В основата на сюжета на научно-хумористичния спектакъл „Дългият път към звездите“ е популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световните лидери. Предстоят президентски избори. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е основният кандидат, който иска да ги спечели. Насреща му е Денеш Наги, водещият на предаването, чийто пиперлив език не се страхува от нищо. Едно изненадващо разкритие ще бъде направено.

Зад екипа на театралния пърформанс стоят имената на: Андреа Брунело (режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre – Италия), д-р Владимир Божилов (от Катедра „Астрономия“ към Софийския университет „Свети Климент Охридски“) и Димитър Узунов (режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi – Париж и Арте Урбана Колектив – София).

„Дългият път към звездите“ е копродуциран от Форум Демокрит, Арте Урбана Колектив и Jet Propulsion Theatre. Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. Турнето се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата.

Звездната комедия „Дългият път към звездите“ ще се играе на следните дати в следните градове:

  • 16 октомври – Стара Загора, 19:00 ч., зала Захарий Княжески
  • 17 октомври – Бургас, 19:00 ч., Хаштаг Студио
  • 24 октомври – София, 17:00 ч., Дом на киното (от програмата на фестивала АСТ)
  • 30 октомври – Варна, 19:00, Фестивален и конгресен център – зала 2
  • 6 ноември – Велико Търново, 20:00 ч., Там
  • 7 ноември – Русе 19:00 ч., Дом Канети

Билети за всички представления можете да закупите онлайн на следния сайт: http://www.arteurbanacollectif.com/.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град