Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Най-накрая Sony показа интерфейса на PlayStation 5

Най-накрая Sony показа интерфейса на PlayStation 5

Аз детето | 2020-10-16

Най-накрая Sony показа интерфейса на PlayStation 5

Броени седмици преди началото на продажбите на PlayStation 5 Sony разкри нещо, което досега пазеше в тайна – как ще изглежда потребителският интерфейс на конзолата. Компанията публикува дълго видео, което показва в детайли промените в софтуера, а те са драстични спрямо досегашния интерфейс на PlayStation 4. Това кара много геймъри да се оплакват, защото ще трябва да опознават интерфейса от самото начало и как да боравят с него. Има и други обаче, които са очаровани и смятат, че такъв е трябвало да бъде интерфейсът и досега и това е голяма крачка към по-доброто бъдеще за конзолата.

Подобно на сегашната конзола и PS5 подрежда инсталираните игри в хоризонтална лента, а мултимедийните приложения ще са в отделна секция. Всеки прозорец за игра ще показва допълнителна информация за активности и игрови режими, които да пуснете директно, клипове, новини от разработчиците, налични DLC и други. Някои от игрите за PS4 също ще поддържат част от тези функционалности.

Една от новостите от друга страна е Control Center-ът, който осигурява незабавен достъп до почти всичко, от което се нуждаете от системата, с едно натискане на бутона PlayStation на безжичния контролер DualSense – и всичко това, без да напускате играта с която сте се заели в този момент. Има достъпна и нова функция наречена Activities, предназначена да ви доближи до ключовите елементи на играта. „Активностите“ се показват чрез екранни карти в Центъра за управление, което ви позволява да откривате нови възможности за игра, да се връщате към неща, които сте пропуснали, да прескачате директно на нива или предизвикателства, които искате да играете, и много други. Така ако сте пропуснали някое постижение, оттук можете да прескочите директно към него, за да го изпълните. Системата дори ще показва колко време остава за преминаването на дадено ниво, което е полезна добавка. Някои игри ще включват и помощен режим за абонатите на PlayStation Plus, който ще помага с подсказки и клипове за преминаването на определени секции.

PlayStation 5 ще поддържа и споделяне на съдържанието на екрана с приятели, а те ще могат да гледат това съдържание в picture-in-picture прозорец докато правят нещо друго с конзолата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град