зоокът

Начало | зоокът | Чистенето на кучешките зъби – толкова важно, колкото и чистенето на вашите

Чистенето на кучешките зъби – толкова важно, колкото и чистенето на вашите

Аз детето | 2021-02-11

Чистенето на кучешките зъби – толкова важно, колкото и чистенето на вашите

Всяко дете още от малко знае, че е важно всеки ден да мие зъбите си и сигурно ви е писнало родителите ви да питат дали сте си измили зъбите, но знаете, че това е важно! Знаехте ли обаче, че е важно и зъбите на вашия най-добър четириног приятел също да са добре измити? И докато вие сте се научили как се държи четката и колко паста се слага, при кучетата това ще е трудно. Макар че кой знае, може вие да успеете да научите кучето ви да си мие зъбите само. Тогава ще бъдете истинска световна сензация. Но до този миг вие сте този, който трябва да се грижи за зъбите на любимеца си, така както за разходката и храната му. И ако досега не сте подозирали, че трябва да полагате грижи за зъбите на кучето си, почти както за вашите, ето няколко експертни съвета как да го направите.

Чистенето на кучешките зъби с четка и паста

Миенето на зъбите на кучето ви може да звучи глупаво, но това е отличен начин за предотвратяване натрупването на плака от което следват множество проблеми, които не искате да преживявате заедно с домашния си любимец. Не е нужно ежедневно да миете зъбите на кучето си, въпреки че колкото по-често, толкова по-добре. Повечето кучета не харесват много идеята в началото, но можете лесно да обучите кучето, че зъбите трябва да се мият. Има няколко начина, които можете да използвате в този случай. Първо, ще трябва да вземете паста за зъби, направена специално за кучета. Това е така, защото пастата за зъби за хора съдържа съставки, които са токсични за нашите домашни любимци. Освен това пастата за зъби за кучета обикновено се предлага с любим за кучетата вкус и това ще им хареса. Второ, можете да използвате или четка за зъби за кучета, или четка за малки бебета, която се слага върху пръста ви. Така ще е по-лесно да миете зъбите.

С кърпички

За тези, които не могат да мият зъбите с четка и паста и кучето просто не дава или искат да променят техниките си за почистване, зъбните кърпички за кучета са чудесно решение. Зъбните кърпички са направени така, че да се търкат върху зъбите на вашето куче, за да помогнат за премахването на плаката. Те работят подобно на четките за зъби, но са по-лесни за използване от четката и не дразнят кучето чак толкова много, като четката и пастата.

С дентални лакомства

Кучетата обичат лакомствата, а денталните лакомства са много добър начин за подобряване на здравето на зъбите на вашето кученце. Тези лакомства са направени специално за премахване на натрупването на плака и често съдържат съставки, които освежават дъха и почистват устата на вашето куче. Обикновено те са много по-ценени от кучетата, отколкото четка за зъби или кърпички за зъби и вършат чудесна работа при почистването устата на кучето. Тези лакомства се предлагат в най-различни форми, размери и вкусове и със сигурност ще намерите нещо, което вашето куче обича.

Играчки за дъвчене

Съществуват стотици различни видове играчки за дъвчене, но почти всички те имат свойства за почистване на зъбите. Актът на дъвчене всъщност е от полза за здравето на устната кухина, само по себе си, независимо от това какво се дъвче. Много от тези играчки съдържат ензими, които спомагат за укрепването на здравето на зъбите.

Професионално миене на зъби

Може би най-добрият начин да осигурите здравето на устната кухина на вашето куче е да го подложите на професионално почистване от ветеринарен лекар. Вашият ветеринарен лекар знае какво е най-доброто за зъбите на кучето и ще може да се справи с всички открити от него проблеми. Макар и много по-скъпи от другите съвети, които споменахме, професионалното почистване на зъбите е най-добрият начин за поддържане на хигиената на зъбите на вашето куче. Вашият ветеринарен лекар има опит в предотвратяването, намирането и лечението на всякакви проблеми, които могат да останат незабелязани дори от най-отдадения собственик на куче.

Ако имате куче, ето и още полезни съвети:

5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си
Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“
Вкусни лакомства за щастливо куче
Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче

По материали от https://www.akc.org/



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град