новини детски

Начало | новини детски | За всички, които обичат да рисуват и обичат комиксите Столична библиотека организира конкурс

За всички, които обичат да рисуват и обичат комиксите Столична библиотека организира конкурс

Аз детето | 2021-04-08

За всички, които обичат да рисуват и обичат комиксите Столична библиотека организира конкурс

Обичате ли да рисувате? А обичате ли да четете комикси? Те са смятани за едно от най-интересните изкуства, защото спадат и към литературата, и към изобразителното изкуство. Освен това биват предпочитани поради липсата на много текст, а в същото време красивите рисунки се харесват на хора от всякаква възраст – от най-малките до най-големите! Но какво ще кажете, вместо само да ги четете, да направите и един... При това за конкурс...

Детският център на Столична библиотека обявява национален конкурс за комикс рисунки на тема „ТРИятели“. Разгледайте добре рисунките в комикса „ТРИятели“ тук, нарисуван от художника Христо Кърджилов. Триятелите са три много симпатични кучета. Вие може да продължите комикса с още няколко картинки, придружени с текст и да разкажете с думи и рисунки края на случката и как Лукреция разбира, кой е направил белята.

Изпращайте своите рисунки във формат А3 до 11 май по пощата на адрес София, 1000, Площад „Славейков“ 4а, ет. 2, Детски център на Столична библиотека.

Тези, които искат да рисуват приключенията на кучетата на място в библиотеката, могат да го направят по време на съботните издания на комикс студиото от 12.00 до 13.30 ч.

Успех на всички участници!

People vector created by coolvector - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град